TOP Sport… beleef het groen!

Wij zijn dé specialist in het aanleggen en onderhouden van sportvelden met diverse ondergronden.

Diverse ondergronden

De gespecialiseerde kennis en ervaring die nodig is om de diverse ondergronden en banen aan te leggen, biedt ons een unieke positie in de markt. De complexiteit en veelzijdigheid van de gevraagde oplossingen is TOP Sport & Groen op het lijf geschreven. Wij denken met de opdrachtgever mee over oplossingen en afwegingen, zoals over het type toplaag, onderbouwconstructie en inrichtingsmaterialen, altijd rekening houdend met het budget.

Niet alleen is de vraag naar atletiekbanen in Nederland is groeiende, maar ook die van tennisbanen. Het aanleggen van tennisbanen is secuur werk dat vakmanschap vraagt. Banen moeten voldoen aan de eisen en normen volgens NOC*NSF en de KNLTB; daar mag niet vanaf geweken worden. Bovendien is er veel mogelijk als het gaat om de toplaag. Maar, het begint natuurlijk bij een TOP-ondergrond. Want een goede baan begint bij een solide basis.

Wij hebben ervaring met het aanbrengen van verschillende toplagen zoals:

  • Gravel
  • Kunstgras
  • All-weather banen

Zowel het aanbrengen van de toplaag als het inrichten van de tennisbanen gebeurt in nauw overleg met u en volgens uw wensen. Daarom is het maken van tennisbanen ook maatwerk.

De opbouw van een tennisbaan ziet er in doorsnee zo uit:

 

Enkele tennisverenigingen waar we banen aangelegd of gerenoveerd hebben zijn:

TV Prinsejagt, TV Tegenbosch, TV Volley en TV de Bokt in opdracht van Gemeente Eindhoven, TV Venray, TV Vierklingsbeek, TV Siebengewald, Gemeente Someren, TC Topspin te Boxmeer, TV Carolus te Helmond, TV de Peppelieren te Liempde.

Voor maneges en paardenbezitters met een eigen rijbak is het een vanzelfsprekende wens om altijd te kunnen rijden op een stabiele ondergrond. Wij hebben veel ervaring en maken gebruik van onder andere het bewezen eb en vloedsysteem. De basisgrondstoffen zijn zand en water. Hierdoor is de bodem het hele jaar door van een constante kwaliteit. Natuurlijk bieden wij ook alternatieve constructies aan.

De eb en vloedbodem is te gebruiken voor:

  • Dressuur: een iets rulle verende bodem
  • Springen: een stevige en vaste bodem
  • Mennen: een harde en weinig insporende bodem

 

Met TOP Sport & Groen wordt uw ondergrond top!